30 THE TOXIC-TANGO!

TOXIC TANGO

Hier een schets van het soort mannen dat ik meestal aantrok vroeger…

Ik viel op eikels. Op mannen die niet echt helemaal voor mij gingen. Mannen met ongeïnteresseerde trekjes. Boze of depressieve mannen. Mannen die zorgbehoeftig waren. Grote baby’s. Emotioneel onbereikbaar of ronduit bot. Van die types die zich in een vrijpartij direct na hun eigen orgasme van je af draaien en snurkend in slaap vallen, de deur achter zichzelf dicht laten vallen, terwijl jij er nog achteraan komt. Mannen met een verborgen agenda. En ik was vaak een soort van bijvrouw. Handig om te hebben, want je kon immers altijd bij mij terecht. Geen verhaal was te gek, geen tijdstip verkeerd, geen vraag die ik niet probeerde te beantwoorden naar beste kunnen. En waar was ik? Ik zat in mijn eigen soort van nep-happy harnas en dacht dat het niet anders was. Want ik had er ‘uiteraard’wel begrip voor, als 5 minuten van tevoren weer eens de afspraak met mij werd afgezegd voor iets beters, dat ik eigenlijk meestal alles betaalde, dat hij standaard bij mij achterop de fiets sprong, dat ik wekelijks zijn onderrug masseerde omdat hij daar zo’n enorme last van had (volgens mij vanwege het dagelijks uitslapen tot 14 uur ’s middags) Dat hij mij eigenlijk zelden vanuit zichzelf even vastpakte of aanraakte. Dat hij mij niet aan zijn vrienden voorstelde als we die tegenkwamen op straat. Dat ik niet bij zijn familie werd geïntroduceerd. Mijn mannen vroegen eigenlijk niet dieper door op wat ik deed, hoe ik me voelde,  waar ik me mee bezig hield, wat mijn hobby’s waren of hoe ik mijn geld verdiende. Wel stelde ik mijn vragen door aan hen, ging het avonden lang over hun carrière, succes of strubbelingen. En ik was er maar. En ik was er maar. En ik was er maar…

Now That SUCKS!

Ok, niet alle mannen waren zo erg, maar bovenstaande is wel een zwart-wit bundeling van dingen die ik me liet welgevallen. Waarvan ik heel lang dacht dat het niet anders was. Het gevoel om steeds niet op de eerste plaats te komen, gebruikt te worden wanneer het uitkwam, niet echt gezien te worden voor wie ik werkelijk was. Het gebrek aan aandacht, interesse, respect en hoffelijkheid.

EN IK WAS DEGENE DIE DIT UITKOOS EN MEZELF ALLEMAAL LIET WELGEVALLEN!

Ik zie het inmiddels: Het was een naadloze voortzetting op wat ik van huize uit kende. En zulke mannen heb ik dus aangetrokken. Waarbij ik het allemaal zelf mocht uitzoeken en oplossen. En ik vond ook dat ik een zelfstandige vrouw moest zijn. Dat ik op mijn eigen pootjes moest staan, mijn eigen boontjes moest doppen. En dat vind ik nu nog steeds trouwens. Maar dat neemt niet weg dat het daarbij heerlijk is om af en toe even in de watten gelegd te worden, te voelen dat iemand graag bij je is, interesse toont in wat je beweegt in het leven, een deur voor je open houdt, je vraagt naar hoe je je voelt en vervolgens ook met interesse naar het antwoord luistert.

Ik mag hierin leren om me niet ongemakkelijk te voelen wanneer een man ‘lief’ voor mij is. Soms kan ik er achterdochtig door worden. Dan denk ik dat er iets achter zit, omdat hij zo aardig doet. Of ik voel me schuldig en vind het lastig om de aandacht te ontvangen.

Maar hoe fijn is het, om je af en toe even gedragen te voelen in het leven!

Maar durf ik dat wel? Kan ik dat wel toelaten? Dat is een wezenlijke vraag…

Ik herken steeds vaker het gevoel in mijn lijf, wat het gedrag van mijn ‘oude soort mannen’ oplevert. Ik gebruik dit nu als ‘Alarmsignaal’. Wanneer ik dit voel, schenk ik er serieus aandacht aan. Vroeger probeerde ik dit gevoel weg te moffelen, of goed te praten. Nu ga ik er uitgebreid voor zitten met mezelf. Ik gun het mezelf nu om af te haken, weg te lopen, op te zeggen, en te bedanken voor deze dans; Deze Giftige Tango!

Ik heb hier ooit een liedje over geschreven op mijn ukelele. Deze deel ik graag met jullie:

SWING IT OUT, BABY!

Lof

Willemijn

Eén gedachte over “30 THE TOXIC-TANGO!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s