16 ROTTE APPELS

rotte-appels

 

Dit vind ik interessant.
Net als de watekristallen van Emoto ( http://zininzijn.emilia.nl/…/water-weet-antwoord-masaru-em…/ ) zijn ook de cellen van een appel onderhevig aan en bepaald door de invloed van buitenaf.
Op een bepaalde manier denk ik dan dat wij met z’n allen uit een volle mand beurze appeltjes bestaan!
Oef, pijnlijk…
Dat is denk ik het stuk dat gaat over het erkennen hoe het was, hoe we ons in onze kindertijd behandeld voelden.
Ik voel echter ook een grote MAAR
Want ik vertik het om als beurs appeltje in de mand te blijven liggen!
Ik denk dat wij mensen met ons vermogen tot bewustzijn, boven ons ‘beurse appelschapp’ kunnen uitgroeien. Anders zouden wij allen gedoemd zijn tot slechts en B-klasse appelmoes van een inferieur merk, ergens achter in de schappen van een goedkope supermarkt…
Nou, ga ik daarvoor?
NOPE
Dus, JA ik zal de beinvloeding op mijn zijn mogen gaan erkennen voor wat het is. Als indicatie van mijn huidige staat van zijn. Een lokaliseren van mijn beurse plekken.
Vervolgens kan ik hiermee aan de slag. Ik mag mijn overgenomen mindsets gaan herzien en mijn zelfregenererend vermogen aanspreken om te transformeren en te helen.

Toch krijg ik een dubbel gevoel bij zo’n filmpje.
Ik denk Ja!
Maar…

Tegelijkertijd besef ik mij dat dit een essentiële stap in mijn eigen proces is geweest.
Eerder probeerde ik mijn issues op te lossen met mijn intellect. Een soort wiskundige spiritualiteit. In mijn hoofd was alles allang in kannen en kruiken, maar waarom bleef ik me dan zo ultiem belabberd voelen?
Omdat ik deze stap probeerde te omzijlen. Het constateren en erkennen van mijn beurse plekken. Ik was gewend om ze weg te moffelen, vanuit angst om buiten de groep te vallen. Deze plekken gaven echter aan wat eronder zat, wat ik was gaan geloven over mezelf. En dit ‘geloof’, deze onbewezen aanname van een overtuiging van de ander, bepaalde op onbewust niveau mijn leven, dat wat ik steeds weer bleef aantrekken als ervaring.

Persoonlijk veroordeelde ik bijvoorbeeld dat ik veel te veel in het drama van mijn oude verhalen verviel de laatst tijd. Maar ik merkte ook, door de vehalen op te schrijven, mij zoveel helderder werd van de opgedane overtuigingen die eronder zaten. Hier kon ik vervolgens mee aan de slag!
Vanuit deze optiek is ‘mooi weer spelen’ dan ook het belabberdste wat je jezelf kan aandoen. Je poetst en schmiert daarmee eigenlijk de openingen tot groei dicht. Je houdt jezelf voor het lapje en speelt een berekenend en manipulerend spel met je omgeving en vooral ook met jezelf!

Het gaat om dit verschil:

Erkennen en transformeren
Of
Verdoezelend en blijven lijden

Hoe leeft dit bij jullie?

Lof

Willemijntenvelden.com

 

2 gedachten over “16 ROTTE APPELS”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s