7 aandacht op -AFWIJZING- op aandacht

afwijzing

 

Dit schreef ik ooit in mijn dagboek…

Ik schoot gisteren sinds tijden weer in een flinke flip. Ik noem het maar even een ‘cocon van zelfdestructie’. Ik stond erbij en ik keek ernaar. ik zag het gewoon gebeuren. Ik ging steeds harder rondtollen in die cocon, tot ik langzaam richting paniek raakte. Maar ik raakte niet in paniek, want ik kon ernaar blijven kijken. Voorheen zat ik echt in die cocon, dacht ik dat ik het was en flipte ik langzaam compleet de pan uit. soort implosie van zelfhaat werd het dan.

What’s keburt?
Ik had een heerlijk avondje gerepeteerd en ging nog even bij een vriend langs, die een jamsessie in een cafeetje leidt. Aan het einde van de avond, er zat bijna geen hond meer, hangt een andere vriend mij een gitaar om en zegt; ‘Zo, laat jij nu ook maar eens wat horen’. (gewoon als aanmoedigingsgrapje)
Eigenlijk voelde ik het toen al ontstaan, maar ik heb het genegeerd. (kom ik zo op terug) Ik ben een nummer gaan spelen, mensen hebben geklapt en ik was af! ik schoot volkomen in de zelfafwijzing. rondtollend in die cocon heb ik afgerekend en ben ik naar huis gegaan. Alsof mijn hele wereld ingestort was! Het klinkt wat overdreven, maar zo voelde het écht. Ook in bed heb ik er nog lang over liggen tollen en zelfs de volgende ochtend werd ik wakker met een gevoel van alles willen opgeven. Met alle muziek willen stoppen en ook nooit of te nimmer meer iets voor iemand spelen!!! (gewoon lekker boos, om het gevoel wat daaronder zit niet te hoeven voelen)

Waar gaat dit over?
Ineens kreeg ik helder wat er nu eigenlijk gebeurt. Het is een overlevingspatroon:
Ieder kind wil gezien worden door zijn ouders. Ik dus ook. Maar mijn moeder was voornamelijk met haar eigen ‘problemen’ bezig en had dus eigenlijk niet echt oog voor mij. Ik voelde me niet gehoord en niet gezien. Iedereen zijn eigen strategie, dus ik de mijne: Ik begon te schreeuwen om aandacht. Ik werd irritant, hysterisch, boos, zeurderig en recalcitrant. want ik wilde aandacht, maar ik kreeg m niet, want niemand luisterde!!! Uiteindelijk kreeg ik wel aandacht, namelijk: Afwijzing. Ik werd het irritante, zeurende kut kind, ik werd met fysiek geweld mijn slaapkamer in geforceerd, afgeschreven als aansteller en herrieschopper. en er werd nooit op terug gekomen.
Daar is de koppeling in mijn hoofd ontstaan.

AANDACHT = AFWIJZING EN PIJN

En dat heb ik braaf overgenomen in mijn mindsets en heb daar later zelf afwijzing voor in de plaats gezet. En dat is wat er gisteren gebeurde: Ik vraag om aandacht (want ik ga een liedje spelen) en dat is ergens al fout! eigenlijk ben ik dan al ‘af’. Maar ook dit is weer zo dubbel, want een ander deel van mij heeft nog steeds honger naar aandacht, als een klein kind. Ik snap ook nu dat ik de theaterschool ben gaan doen; ik wilde gezien worden!! en ik snap ook nu waarom daar geen carrière is uitgekomen; Gezien worden staat voor afwijzing! En ik snap ook nu waarom ik het lastig vind mijn eigen bedrijf echt stevig neer te zetten; Jezelf laten zien staat voor afwijzing!! Schaam je om aandacht te vragen, of, sloof je niet zo uit… het is eigenlijk nooit gewoon even goed voor wat het is.

Dat is dus een knoop waar ik dagelijks in terecht kom eigenlijk:
Het deel van mij dat gezien wil worden en het deel van mij die dit afwijst. Het perfecte recept om vast te draaien in jezelf lijkt mij!

Tompoes, verzin een list… hoe kom ik hier uit?
Eerst maar eens spotten wanneer het gebeurt. Meestal is verder bewust worden van je eigen patroon al een grote stap in een goeie richting…

Hebben jullie hier ook ‘last’ van?
Het lijkt wel een soort auto-immuun- ding… waarmee je steeds je eigen saboteur blijft en voorkomt dat je zelf succes hebt…

Lof

Willemijn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s